Captain Tsubasa Ve Anime Platformu ! TsuMania !!

Orjinalini görmek için tıklayınız: Robinho Manchester`ı Şok Etti
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Manchester -

Britanya futbolunun gelmiş geçmiş en pahalı futbolcusu olan Brezilya'lı yıldız Robinho, yeterince forma şansı bulamadığı gerekçesiyle Manchester City'den ayrılmaya karar verdiğini açıkladı.

32.5 Milyon Pound karşılığında Manchester City renklerine bağlanarak Britanya'nın gelmiş geçmiş en pahalı transferi olan 26 yaşındaki futbolcu, Brezilya radyosu Radio Bandeirantes'e şok açıklamalar yaptı.

Takımının FA Cup'ta Scunthorpe ile oynadığı karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan ve takımının son golünü kaydeden Robinho, şunları söyledi:

"Önemli olan mutlu olmak. Para herşey değil. Kötü bir dönemden geçiyorum. Mancini bir maçta oynayacaksın diyor ancak bir sonraki maç için beni değerlendirmiyor. Bunu kabul etmeyeceğini ona söyledim. Dünya Kupası yılındayız.

Yöneticilerle olumlu bir görüşme yaptım ve kiralık olarak gitmemin en iyi çözüm olacağına karar verdik. Santos'a dönmek mantıklı gözüküyor. Santos'ta oynamak Dünya Kupası yolunda bana yardımcı olur. Orası evim ve herkes beni tanıyor."

Manchester City teknik direktörü Roberto Mancini ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Umarım Robinho burada kalır. Belki durumunda değişiklik olabilir ancak şu an bizimle ve ondan mutluyum. Kalmasını istiyorum ancak zevk alarak kalması önemli. Çok iyi bir oyuncu ve Manchester'da mutlu olduğunu düşünüyorum.

Bir oyuncu ancak mutluysa, her maçta oynamak istiyorsa ve her gün çalışırsa kadro içinde kalabilir. Bu çok önemli çünkü hem oyuncunun hem de teknik direktörün mutlu olması gerekir. 6 golcüm var ve her maç öncesi seçim yapmak zorundayım. Aynı anda 4 forvetle oynamak imkansız. Robinho Manchester United maçında yoktu ancak bugün oynadı."

Alt yapısından yetiştiği Santos'ta 104 lig maçında 44 gol kaydeden golcü futbolcu, 2005 yılında 24 Milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer olmuştu.

Robinho, 2006 Dünya Kupası ve 2007 Copa America'da da formasını giydiği Brezilya Milli takımında ise 71 maçta görev almış ve 19 kez gol sevinci yaşamıştı.
bu adam anca Britanya 'nın en iyisi olur zaten büyük gülücük
Referans URL